Veelzijdig en effectief in behandelen van pijn- en spanningsklachten

Adem -en Ontspanningstherapie
Stress hoort bij het leven en is nodig om goed te te kunnen functioneren. Onder ‘stress’ worden alle spanningen verstaan die we in het dagelijks leven ervaren. Stress houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we adequaat kunnen reageren op situaties. Wanneer echter de spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak is verdwenen, ontstaan er klachten. Deze klachten kunnen, wanneer er geen tijdig herstel optreedt leiden tot chronische lichamelijke en/of psychische klachten. Omdat de ademhaling altijd reageert op verhoogde spanning, ook al is deze functioneel, denken veel mensen dat ze niet goed ademen. Uitleg over hoe het ademsysteem werkt en ervaren dat er geen goede of foute ademhaling bestaat is een hele opluchting. Wanneer de natuurlijke ademing, die gaat over totale beweging van de romp, weer voelbaar is ontstaat er een fysieke en mentale ontspanning en gaat het ademen vaak weer als vanzelf.

Ik heb een jarenlange ervaring in het behandelen van spannings-gerelateerde klachten en ik volgde diverse (paramedische) opleidingen, cursussen en trainingen. De wetenschappelijk onderzochte Methode van Dr. J. van Dixhoorn, hart- en revalidatie arts en opleider is een van die gevolgde opleidingen die ook in mijn praktijk bijzonder effectief is gebleken.

Adem- en ontspanningstherapie helpt de natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het hele lichaam voelbaar is, herstellen. De therapie leert hoe u zelf spanning of stress kunt voorkomen en reguleren. U wordt weer energieker en  stressbestendig. 

Via o.a. eenvoudige oefeningen en instructies die gaan over aandacht, beweging, ademhaling, houding leert u hoe u zelf stress kunt verminderen en hoe u de adembeweging op een natuurlijke manier indirect kunt beïnvloeden. Ook mensen die al benauwd worden als ze aan ademen denken, voelen na de oefeningen dat het ademen gemakkelijker en vrijer gaat.


Adem -en ontspanningstherapie is zinvol bij:

  • Ademproblemen, met name ook n.a.v. Covid
  • Hyperventilatie, angstig voelen
  • Gevoel van gespannenheid, snel geïrriteerd zijn
  • Hart- en longproblemen, rug –en nekklachten, whiplash
  • Burn-out, moeite met slapen en vermoeid zijn

Na ongeveer 4 sessies wordt met u geëvalueerd of er een effect is op de klachten en besproken of de behandeling wordt voortgezet.