Veelzijdig en effectief in behandelen van pijn- en spanningsklachten

Kaak Behandeling
Veel mensen weten niet dat kaakklachten (Craniomandibulaire disfunctie ofwel CMD) zoals tandenknarsen (bruxisme) en kaakklemmen, waardoor men o.a. de tanden slijt en kapot bijt of terugkerende onstekingen in de kaak ontwikkelt, goed te behandelen zijn. Langdurig kaakklemmen en bruxisme veroorzaken een flink aantal klachten, zoals:

  • Hoofdpijn, gevoel van migraine, duizeligheid, propgevoel in het oor, doofheid.
  • Tinnitus en moeite met openen van de kaak.
  • Pijn en stijfheid van de nekspieren, pijn in en om het oor, pijn op de kruin, kraken of knappen van de kaak en tand- en/of kiespijn.
  • Branderig gevoel in de keel, zijkant van de tong en zijkant neus.
  • Keelpijn en last van de stem.

Spanningen in de kaakspieren kunnen dus een dermate hoge druk op het tandvlees geven dat u tand- of kiespijn voelt, ook al heeft u geen cariës.

Uit onderzoek van tandarts Paul van der Crabben e.a. (1995) komt naar voren dat bij een grote groep mensen met hoofdpijnklachten de diagnose CMD wordt gemist. 80% van deze CMD-groep kan met behulp van een juiste kaakbehandeling klachtenvrij worden.

Voor de behandeling van kaakklachten combineer ik de handgrepen uit de craniosacraaltherapie met zachte massage– en triggerpointtechnieken en geef daarbij spierontspannende oefeningen en instructies, die ook gemakkelijk thuis te herhalen zijn.

Zie ook: Flyer Kaak Behandeling